Schaamhaar scheren zou niet moeilijk moeten zijn.

Manscaping is inmiddels een alledaags begrip. De meeste mannen lijken het belangrijk te vinden om hun kapsel daar beneden goed te onderhouden. Maar het scheren van schaamhaar gaat niet altijd helemaal van een leien dakje. Ingegroeide haartjes, per ongeluk een stukje huid meepakken, bultjes en irritaties, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. En toch blijven we proberen dat perfecte resultaat te behalen. Gek genoeg is er weinig te vinden over hoe je dit nou veilig en hygiënisch voor elkaar krijgt en tegelijkertijd is er ook een groot gebrek aan geschikte producten. Gelukkig is daar verandering in gebracht door Nathan & Ingmar, de oprichters van de BALZY Trimmer.

ManMower

BALZY is een Nederlands bedrijf, speciaal gericht op de verzorging van de mannelijke geslachtsdelen. Hun uiteindelijke doel is om een complete verzorgingslijn op te zetten, maar ze zijn begonnen met het uitvinden van een geschikt trimapparaat. Zelf beschrijven ze hun producten als volgt:
“Het is een combinatie van de juiste keramische messen, de sterke motor en natuurlijk de door ons ontworpen ZakSafe™ technologie die ervoor zorgt dat jij je onderlichaam zonder snijden kunt scheren en groomen.
Als het gaat om schaamhaar scheren kan je dus het beste een kijkje nemen op de site van BALZY. Inmiddels hebben ze drie verschillende varianten: de BALZY Trimmer, de ManMower 2.0 en de ManMower 3.0. De laatste versie met een nog krachtigere motor dan de andere twee. Allemaal zijn ze waterdicht en draadloos, dus makkelijk te gebruiken onder de douche. De trimmers komen met losse kopjes die je zelf kan vervangen, wel zo hygiënisch!

Scheertips

Waar je uiteindelijk ook voor kiest, er zijn een aantal universele tips die het resultaat zonder twijfel zullen verbeteren. Je kan het best beginnen met een warme douche, hierdoor wordt je huid soepeler en de haren wat zachter. Dit helpt ingegroeide haartjes en bultjes voorkomen. Scheer nooit tegen de richting van de haargroei in. Dit lijkt in eerste instantie de boel mooi glad te maken, maar resulteert uiteindelijk alleen maar in meer bultjes en irritaties. Gebruik ook altijd scheerschuim zodat het scheermesje beter over de huid glijdt. Heb je dit niet in huis? Conditioner is door de zachte formule een goed alternatief. Meer tips vind je op de site van BALZY en vergeet niet meteen even de trimmers te checken!