Relatietherapie

Verbeter uw liefdes leven
Relatie therapie

Relatietherapie, waarom en wanneer?

Relatietherapie is een vorm van therapie die helpt de relatie te versterken op punten waar jullie er samen echt niet uitkomen. Relatietherapie is voor veel mensen het laatste redmiddel. Echter, het hoeft niet per se het laatste redmiddel te zijn. Wanneer je merkt dat je er met je partner echt even niet meer uitkomt dan hoef je het niet verder uit de hand te laten lopen, je kunt ook direct actie ondernemen.

Belangrijke vragen

In een relatietherapie kun je jezelf een aantal belangrijke vragen stellen waarop het antwoord heel belangrijk is. Is ruzie in een relatie normaal? Hoe vrij laat je elkaar? Is mijn partner te vertrouwen? Hoe vind ik het gevoel terug?

Allereerst, ruzie in een relatie is normaal, het is zelfs gezond. Alleen is het niet meer gezond wanneer je telkens ruzie blijft maken over dezelfde dingen. Dan kunnen vervelende gevoelens zich opstapelen en zorgen voor meer en meer irritatie.

relatie adviseur

Hoe vrij laat je elkaar? Een beetje jaloezie is uiteraard gezond in een relatie, je laat elkaar niet zo maar alles doen, maar je moet elkaar ook geen sterke beperkingen gaan opleggen om niet bepaalde personen om te gaan. Je kunt niet voor je partner bepalen met wie hij of zij wel of niet om zou mogen gaan, dit is helemaal aan hem of haarzelf.

Het terugvinden van het gevoel en vertrouwen in je partner is per relatie verschillend, dit zal in de relatietherapie terugkomen en worden behandeld.

relatietherapie duurt

 Hoe lang duurt relatietherapie

Dit is helemaal afhankelijk van hoe hardnekkig de problemen zijn waar je mee te doen hebt, ook is het afhankelijk van de inspanning die je er voor wilt leveren. Eerst wordt er een intakegesprek gedaan. Dit is om de relatie in kaart te brengen zodat de therapeut zich kan voorbereiden op een eerste sessie

Daarnaast duren de meeste therapiën zo ongeveer 10 weken, maar je moet uiteraard zo veel tijd nemen als nodig is. Het is alleen wel belangrijk dat je met de therapie de problemen ook daadwerkelijk beter weet op te lossen. Het is niet dat je jezelf moet aanpraten dat je klaar bent, en dan moet stoppen, om er maar vanaf te zijn. Wanneer de relatie echt veel voor je betekend dan ga je door tot het bittere eind, zo lang als nodig is.

Relatietherapie

Velen zoeken soms nog naar iets concretere voorbeelden van wanneer relatietherapie nodig is. De volgende voorbeelden geven aan dat relatietherapie een goede stap zou zijn. ‘’Je begrijpt me nooit’’, ‘’Laat maar, ik weet zeker dat je het toch niet zult snappen’, ‘’Ik ben liever in mijn eentje dan samen met jou’’, ‘’Met die broer, vriend, vriendin, collega of zus deel ik veel meer dan met jou’’. Wanneer deze dingen zich heel vaak voordoen, dan is het ondernemen van actie eigenlij direct nodig.