Een gezonde en fijne relatie houdt je gezond. Wanneer we ons in relatie of huwelijksproblemen bevinden kan dit een flinke aanslag zijn op onze gezondheid. Het kan leiden tot een slechte nachtrust en veel stress. Door de stress en het eventuele verdriet gaan we ons slecht en ongezond voelen. Onze nachtrust wordt slechter waardoor we ons vaak nog slechter voelen. Doordat we ons lichamelijk en fysiek nog slechter voelen hebben we vaak niet meer de energie om goed met conflicten om te gaan of om problemen op te lossen. Het werken aan je relatie of relatietherapie kan hierbij de oplossing zijn. Het werken aan je relatie zal je beter laten voelen en de relatie sterker en beter maken. Wacht daarom niet te lang en onderneem actie.

Wat kan ik doen om mijn relatie beter te maken

De meeste tips klinken erg simpel, maar dat zijn ze in de praktijk vaak niet. Wanneer je aan je relatie wilt werken zal je er daarom goed op moeten letten. De belangrijkste tip in elke relatie, is het luisteren naar elkaar. Niet alleen elkaar aanhoren maar echt luisteren. Probeer dit zonder oordeel of verwijten te doen. Hoor alleen maar de problemen aan. Je zal vaak merken dat achter kleine ergernissen eigenlijk een groter probleem zit. De partner die boos is over wasgoed naast de wasmand, zal vaak niet alleen hier boos om zijn maar meestal om het gevoel niet gehoord of gerespecteerd te worden. Laat de ander altijd uitpraten om zijn of haar verhaal te doen. Maak echt tijd voor elkaar, zorg bijvoorbeeld voor minimaal één dag  per week waarop jullie iets samen doen.

Relatietherapie, raar? helemaal niet

Wanneer het samen maar niet wilt lukken om te praten of dichter bij elkaar te komen, kan je een relatie therapeute inschakelen. Dit is een onafhankelijke partij die hier jullie bij kan helpen. De therapeut zal niet oordelen maar alleen maar sturen. De therapeut zal niemand gelijk of ongelijk geven maar alleen zoeken naar een oplossing. Mocht het niet goed aflopen, dan zou een advocaat handig zijn om in te huren. “Wat kost een advocaat?” vraag je je dan meestal af, maar zijn de kosten belangrijk wanneer het aankomt op jouw relatie?