Scheiden is natuurlijk nooit leuk, het is een hele moeilijke en vervelende periode. Het is daarom belangrijk dat je het zoveel mogelijk probeert te verzachten. Hier heb je hulp bij nodig, anders waren jullie er samen wel uitgekomen. In dit artikel ga ik dieper in op de hulp die geboden kan worden, en waarom dit de omstandigheden kan verzachten. Ik wil wel direct al zeggen dat scheiden niet direct de eerste oplossing hoeft te zijn, hebben jullie er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om in relatietherapie te gaan?

Wat is de functie van een scheidingsmediator

De functie van een scheidingsmediator is bemiddelen. Hij of zij stelt zich op als neutrale partij, en zorgt voor een goede communicatie en begeleiding tijdens het scheidingsproces. De mediator zorgt ervoor dat er goede afspraken gemaakt worden over alimentatie, het pensioen, de koopwoning, en bijvoorbeeld de zorg van de kinderen. Hij of zij probeert afspraken te maken waar beide partijen achter staan, zo ontstaat er geen ruzie. Alles wordt goed uitgedacht, zo kan er geen nasleep ontstaan. Ook wordt alles officieel vastgelegd in de vorm van papierwerk. Een mediator Amersfoort laat jullie in alle rust uit elkaar gaan, en creëert ook duidelijkheid voor beide partijen.

Mediation Amersfoort in gesprek met de kinderen

Indien jullie het zouden willen kan een mediator ook in gesprek gaan met de kinderen. Ook zij maken namelijk een moeilijke periode door, en hebben een luisterend oor nodig. De kinderen mogen absoluut niet vergeten worden in het scheidingsproces, ook al gaan jullie apart van elkaar leven, jullie blijven de ouders. Het is daarom belangrijk om de gevoelens, en ideeën van de kinderen zo goed mogelijk te peilen. Zo kan er een passend plan worden opgesteld waardoor de kinderen op een prettige manier kunnen opgroeien, zonder verwijt naar de vader of moeder.

Waarom scheiden met Mediation Amersfoort

  • Het gaat sneller en gemoedelijker dan een rechtbankprocedure
  • Een mediator is goedkoper ten opzichte van een advocaat
  • Je krijgt niet te maken met een vechtscheiding
  • Goede begeleiding voor de kinderen
  • Voorkomt dat een rechtbank beslist over jouw kinderen
  • Neemt de juridische afhandeling uit handen

De ervaring van Mediator Amersfoort

Je gaat in gesprek met een ervaren mediator, hij of zij weet precies hoe ze de situatie moet benaderen. En dit is belangrijk, want voor iedereen is de situatie natuurlijk anders. Door vele verschillende scheidingen te begeleiden is er enorm veel ervaring opgedaan. Je hoeft dus niet bang te zijn om je verhaal te doen. Jullie privacy wordt goed gewaarborgd, en ook die van de kinderen. Van top tot teen worden jullie begeleid, de mediator wil het beste voor jullie en de kinderen. Zonder dat er verwijten en chaos ontstaat. Samen verder, maar dan op een andere manier.