Veel stelletjes zijn er in corona-tijd achter gekomen dat continu bij elkaar op de lip zitten zonder afleiding funest kan zijn voor hun relatie. Herkenbaar? Of je nu een kersvers stel bent of al jarenlang een relatie hebt, voor iedereen kan de lockdown negatieve effecten hebben. In dit artikel bespreken we relatietips tijdens corona voor iedereen die een boost kan gebruiken.

Quality time: op date met je partner

Heb je het gevoel dat je je steeds meer ergert aan je partner? Dat is niet zo gek, want tijdens een lockdown valt er niet veel meer te doen dan continu op je partner letten. Degene waarmee je samenwoont is vrijwel de enige afleiding die je hebt. Heel gewoon dus dat je irritaties krijgt, maar wel gevaarlijk voor je relatie. Tijd met elkaar doorbrengen is een welkome afleiding, en dan bedoelen we niet samen bankhangen.

Ga er samen op uit, dof je weer eens op en besteed tijd en aandacht aan elkaar. Klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer elkaar op een andere manier te leren kennen. Doe eens alsof dit de eerste date is, of maak het juist spannend en ga samen iets doen dat je nooit eerder hebt gedaan.

Een relatie hoeft niet perfect te zijn

Als je niet gelukkig bent in je relatie, is er werk aan de winkel. Maar een relatie hoeft niet perfect te zijn om te slagen. Tijdens quarantaine en de lockdown zitten we meer en vaker op social media, en daar zien we vaak alleen perfecte plaatjes. Lange relaties komen hierdoor onder druk te staan. Ook is het nu heel gemakkelijk om via een online datingsite naar spanning te zoeken die je in je relatie misschien mist.

Bestrijd de sleur tijdens corona

Sluipt de sleur erin tijdens corona? Besteed meer aandacht aan jezelf in plaats van te focussen op wat je partner niet goed doet, of te weinig doet, of juist te veel doet, of… Gun elkaar rust en ‘alone time’. En staar je niet blind op tekortkomingen, want die heeft iedereen. Ook jij.