Je relatie loopt niet meer, jullie hebben besloten er een punt achter te zetten. Wat de reden van de breuk ook is, ooit zijn jullie als een verliefd stel aan de relatie begonnen. Zou het niet fijn zijn als je op zijn minst afscheid van elkaar als partner kan nemen met in het achterhoofd dat je elkaar het beste gunt? Dan is echtscheidingsmediation een oplossing: jullie worden geholpen om uit elkaar te gaan zonder dat er een vechtscheiding plaats hoeft te vinden. Een echtscheidingsmediator behartigt jullie beider belangen en zorgt ervoor dat de scheiding niet nog naarder hoeft te worden dan het al is.

 Wat is echtscheidingsmediation?

Echtscheidingsmediation klinkt misschien wat hip, maar het is eigenlijk vrij simpel in zijn opzet. Je gaat naar iemand die neutraal kijkt naar jullie situatie. Hoe zijn jullie getrouwd en welke regels komen daar volgens de wet bij nu het huwelijk eindigt? Welk vermogen hebben jullie en hoe kan dat eerlijk worden verdeeld? Wie heeft er gewerkt, wie werkt er nog steeds en hoe moeten die inkomsten worden verrekend? Als jullie kinderen hebben, moet er gekeken worden waar, wanneer en bij wie de kinderen komen wonen. Ook komt allimentatie ter sprake. Hoeveel moet de een de ander betalen om financieël tegemoet te komen in helpen opvoeden van de kinderen? Op al dit soort vragen krijgt je antwoord.

 Waarom vraag je echtscheidingsmediation aan?

Als je midden in een scheiding zit, lopen de emoties waarschijnlijk hoog op. Er wordt een punt gezet achter iets waarvan je tijdens de huwelijksgelofte dacht dat het voor altijd zou duren. Temidden van al het verdriet en onbegrip is het verstandig om echtscheidingsmediation in te schakelen. Dan is er iemand die als buitenstaander naar de technische aspecten van een scheiding kan kijken en jullie verder kan helpen zonder vooraf partij te kiezen. Zo weet je dat de scheiding zo eerlijk mogelijk verloopt voor alle betrokkenen. Misschien kun je dan niet meer met elkaar verder, maar dan kan je jaren later wel terugkijken op een fatsoenlijke afronding van jullie huwelijk. Dat is iets wat je jezelf en je partner moet gunnen.

Kijk voor meer info op de site van Van Houten Mediation Utrecht.